Ennätystehtailua

HIFK – Cocks 55 – 20
5.11.2023
Helsingin Urheilutalo 

HIFK jyräsi Cocksin kotikentällään hurjin lukemin. Cocks joutui kaivamaan pallon verkostaan jopa 55 kertaa. Se oli ensimmäinen kerta historiassa, kun HIFK:n naiset tekevät SM-sarjaottelussa yli 54 maalia!

Ella Holopainen

Toisesta ennätyksestä vastasi kapteeni Ella Holopainen, joka teki ottelussa 16 maalia. Se on myös ainakin 2000-luvun ottelukohtainen maaliennätys HIFK:ssa. Aikaisempi ennätys (15) oli Kathlen Axin nimissä noin kymmenen vuoden takaa. Koko sarjan maaliennätystä pitää hallussaan Silja Borgarsdottir Sandelin, joka teki yhdessä ottelussa 29 maalia ÅIFK:n paidassa. (Jos jollakin on tietoa aikaisemmista ottelukohtaisista maaliennätyksistä HIFK:n naisissa ennen 2000-lukua, laita sähköpostia info@damhandboll.fi)

Cocks ei ollut sarjan avausottelussa syyskuussa yhtään hullumpi, kun se kotikentällään laittoi HIFK:n tiukille ensimmäisellä puoliajalla. Mutta silloin HIFK ratkaisi ottelun toisella puoliajalla. Nyt kotijoukkue ei antanut mahdollisuuttakaan. Se nakutti maaleja tasaiseen tahtiin kaikilta paikoilta. HIFK:lla oli kahdeksan maalintekijää. Myös Roosa Niemi pelasi maalissa hyvin.

Cocks jäi HiFK:n puristuksiin.