Cup-matka katkesi neljänteen puoliaikaan

Ehf european cup

LEG 1:  HIFK – SPOR TOTO SK 28 – 29 (9-16)
LEG 2:  SPOR TOTO SK – HIFK 36 – 29 (11-13)
SPOR TOTO ETENEE CUPIN 2. KIERROKSELLE YHTEISTULOKSELLA 65-57

Uusi käsipallokausi alkoi ryminällä, kun HIFK:n kaksi ensimmäistä peliä pelattiin Euroopan Cupissa vahvaa turkkilaisjoukkuetta vastaan. Spor Toto saapui Helsinkiin perjantai-iltana, mutta ottivat Pirkkolan parketin haltuunsa heti lauantain pelin ensimmäisellä puoliajalla. Alkujärkytyksen jälkeen HIFK uskalsi runnoa maalintekoon avauspelin toisella jaksolla, ja pyyhki pahimmillaan 10 maalin erosta 9 osumaa pois. Vahva nousu toi IFK:n ekassa pelissä enää yhden maalin päähän, jättäen runsaasti jännitystä sunnuntain toiseen osaotteluun. Avausottelun loppuhetkillä vaarallisen näköisen iskun kurkkuunsa saanut Vili Leppänen saatiin takaisin peliin, mutta Rui Rolon ja Kristian Janssonin vammat pakottivat jättämään ratkaisupelin väliin.

(C) Downhill Sport Photos

Kakkoskohtaamisessa HIFK näytti toipuneen paremmin ekan pelin rasituksista. Spor Toto kuittasi IFK:n avausmaalin kahdella peräkkäisellä osumalla, mutta 2-1 tilanteesta HIFK heitti kuusi maalia putkeen ja spurttasi 2-7 johtoon juuri pelikellon päästyä 15 minuuttiin. Spor Toto otti aikalisän sopiakseen paremmat kuviot peliinsä, ja neuvot toimivat heti. Matsin kolme seuraavaa maalia merkittiin turkkilaisille kun ero pieneni 5-7:ään vain kahdessa minuutissa. Nyt oli IFK:n vuoro kokoontua aikalisälle, ja Spor Toton nousu saatiin pysähtymään. Jakson toinen puolisko mentiin melko tasaisessa tahdissa molempien osuessa lähes vuorotellen, samalla kun ero pysyi 3-4 maalissa. HIFK pysyi 9-13 johdossa 28 minuuttiin asti, mutta jakson viimeisellä minuutilla Spor Toto osui vielä kahdesti nousten jälleen kahden maalin päähän.

Toisen matsin väsymys ja jännitys aiheutti IFK:lle enemmän teknisiä virheitä viikonlopun viimeisellä puoliajalla. Vaikea päätösminuutti venyi puoliajan yli toisen jakson alkuun, ja Spor Toto heitti yhteensä 6 peräkkäistä maalia kääntäen 9-13 takaa-ajon 15-13 johtoasemaksi. Dramaattinen käännös tilanteessa hermostutti IFK:n peliä entisestään, ja vain 10 minuutissa valkopaitainen HIFK oli romahtanut jo 5 maalin tappiolle tilanteessa 21-15. IFK:n mehuautomaatti oli mennyt tyhjäksi, ja toisen päivän väsymys näkyi enemmän ja enemmän omien virheiden määrässä. Toisella jaksolla harhasyötöt kolminkertaistuivat 11 pallonmenetykseen, ja lisäksi teknisiä virheitä tuli viisi enemmän kuin avauspuolikkaalla. Kriittisessä takaa-ajossa IFK siirtyi pelaamaan 7 kenttäpelaajalla, ja tämäkin aiheutti kaksi ylimääräistä takaiskua tyhjään häkkiin omassa päässä. Sunnuntain matsissa turkkilaiset pitivät jalan kaasulla 50 minuuttiin asti, kunnes 10 maalin johdossa ajatukset siirtyivät kotimatkaan kohti Ankaraa.

Koko viikonloppuna HIFK pelasi kaksi hyvää puoliaikaa ja kaksi selkeästi heikompaa. Valitettavasti kauden ensimmäisissä peleissä tasaisuus puuttui, eikä näistä paloista saatu kokonaista 60 minuuttista, jolloin peli olisi toiminut alusta loppuun. Lauantaina ensimmäisessä osaottelussa ero kävi 10 maalissa jo 24 minuutin kohdalla, mutta hieno taistelu nosti IFK:n vain yhden maalin päähän loppusummerin soidessa. Tämä onnistuminen piti joukkueen vauhdissa toisessakin kohtaamisessa, kun IFK oli neljän maalin johdossa 9-13 juuri ennen puoliaikaa ja yleisössä jo selailtiin hotellivalikoimaa Montenegrossa. Sitten parilla pelaajalla ohentunut miehistö kului loppuun viikonlopun neljännellä puolituntisella, ja Spor Toto SK varmisti paikkansa toiselle kierrokselle pelaamalla yhtä vahvasti loppuun asti.