Aktialiiga miehet
HIFK – Sjundeå IF  39 – 27 (21-13)
Pe 18.10. klo 19:00
Helsingin Urheilutalo

Perjantaina Kalliossa HIFK ja SIF pääsivät jo toisen sarjakierroksen makuun. Joukkueiden vauhdikas sarja-avaus Siuntiossa päättyi 73 maalin ilotulitukseen HIFK:n napatessa 35-38 avausvoiton vieraskentällä. IFK:n miehistöön saapui uusi ulkomaanvahvistus Moldovasta, kun Igor Chiseliov esiintyi ensimmäistä kertaa punaisessa paidassa numerolla 40.

Uuden pelisysteemin mukaisesti HIFK aloitti pelin taas vauhdilla, ja Vladimir Knopinskiin avausmaalin jälkeen Röda oli 3-1 johdossa jo toisella peliminuutilla. Salamahyökkäykset jättivät SIF-puolustuksen ihmettelemään mistä suunnasta IFK iskee, ja isännät ottivat pelin haltuun kolmen maalin johdossa 5-2 jo ennen neljän minuutin täyttymistä. SIF joutui antamaan tasoitusta Anton Luuppalan ollessa sivussa pelissä, mutta myös IFK:n poissaolot jatkuivat Vili Leppäsen ja Daniel Fahlströmin ollessa yhä loukkaantuneina. Siuntion vahvimmaksi aseeksi nousi aikaisin Axel Sjöstedt, joka sai viisi maalia täyteen jo 18 minuutissa.

Nopeita kontria juossut IFK iski eniten laidoista, missä Knopinskii ja Jooa Knaapinen viimeistelivät yhteensä yli 20 maalia. Vartin kohdalla IFK oli nostanut johtonsa jo viiteen maaliin 12-7. IFK:lle tarjottiin paras tilaisuus karkumatkaan 23 minuutin kohdalla, kun Axel Sjöstedtin ulosajon lisäksi Artur Morgenson protestoi itselleen samanaikaisen jäähyn. Kahden miehen alivoimasta huolimatta SIF piti HIFK:n hyökkäykset otteessaan, ja Röda sai viimeisteltyä vain kaksi maalia 7m-heitoista. Jakson loppuminuuteilla IFK kasvatti eron suurimmillaan 9 maaliin 21-12, kunnes Viktor Grönmarkin ulosajon aikana SIF-veskari Mika Malassu osui tyhjään IFK-verkkoon päättäen ensimmäisen puoliajan lukemiin 21-13.

Lepohetken jälkeen HIFK aloitti toisen jakson maalinteon Oskari Suopajärven nopealla osumalla. Parilla peräkkäisellä maalilla IFK nosti eron jo 10 maaliin ja piti matsin edelleen otteessaan. Puoliajalla maaliin vaihdettu Viljo Ukkonen koki ikävän loukkaantumisen jo viiden minuutin jälkeen, kun torjunnan jälkeen Ukkonen törmäsi vastaan tulleen Sjöstedtin jalkoihin. Ukkosen peli päättyi IFK-sairastuvan tungokseen, mutta Sjöstedt pääsi vielä takaisin kentälle riehumaan. Toisella jaksolla HIFK pelasi hiukan voimia säästellen, pitäen Siuntion turvallisen etäisyyden päässä. Ottelun maalikuninkuudesta kilpailtiin loppuun asti, Axel Sjöstedtin puhkoessa IFK-puolustusta uudestaan ja uudestaan. Jooa Knaapisen maaleissa ei yleensä ollut puolustajia välissä, kun osumat tulivat joko nopeista vastahyökkäyksistä tai 6m-viivalta. Summerin soidessa Sjöstedt oli upottanut 13 maalia ja Knaapinen sai kurittaa vanhoja joukkuekavereitaan yhteensä 14 maalilla.

Igor Chiseliov sai liigakasteensa heti ensimmäisenä päivänään Suomessa, ja maaleja syntyi kolme kappaletta kuudesta yrityksestä. Uuden joukkueen hyökkäyskuvioissa oli vielä hieman opeteltavaa, mutta puolustusviivassa homma toimi tehokkaasti jo ensi-illassa. Kaikki IFK:n kenttäpelaajat saivat osan illan maalitalkoista, ja vaikka toinen puoliaika näytti hitaammalta peliltä maaleja syntyi silti 18 Siuntion 14 maalia vastaan. Loppuminuuteilla IFK:lla oli useita tilaisuuksia rikkoa jälleen 40 maalin raja, mutta pikku pomputtelujen jälkeen SIF sai päättää ottelun viimeisillä kymmenyksillä maaliviivan taakse pyörähtäneeseen 39-27 kavennukseen.

Axel Sjöstedt SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK  2 x 2 min

Igor Chiseliov 1 x 2 min
Viktor Grönmark 1 x 2 min

SIF  4 x 2 min

Artur Morgenson 2 x 2 min
Axel Sjöstedt 1 x 2 min
Mika Malassu 1 x 2 min