HIFK:lle kauden ensimmäinen tappio

GrIFK – HIFK 26 – 25 (15 – 13)
Naisten Aktialiiga 11.10.2024 
Kauniaisten palloiluhalli 

 

GrIFK ja HIFK ovat hallinneet viime vuodet naisten käsipalloa Suomessa. Viime kaudella joukkueet kohtasivat tulikuumassa finaalisarjassa, joka venyi viidenteen ja ratkaisevana otteluun. GrIFK vei mestaruuden, ja HIFK joutui tyytymään himmeämpiin mitaleihin.

Finaalin uusinta oli odotetusti tiukkaa ja tasaista vääntöä. GrIFK:n onnistui pitämään itsensä koko ajan hiukan niskan päällä, ja lopputuloskin oli niukin mahdollinen, eli yhden maalin voitto vihreäpaidoille.

Hermostuneisuutta oli varmasti ilmassa, ja teknisiä virheitä tuli molemmille, mutta HIFK sortui niihin enemmän.  Siivoamalla virheitä HIFK:lla on mahdollisuus olla selkeästi parempi.

Isabel Larsson vaihtoi viime kauden päätteeksi HIFK:sta GrIFK:hon ja pelasi nyt ensimmäistä kertaa kasvattajaseuraansa vastaan. Ella Paukku oli tehokkaana Granin paidassa, ja sai vääntää isosiskoaan Mari Paukkua vastaan.

GrIFK johtaa sarjaa tappioitta, ja HIFK seuraa perässä. Jos ei ihmeempiä tapahdu, samat joukkueet kohtaavat jälleen finaaleissa keväällä. Sitä ennen on kuitenkin kohdattava toisensa ja muut joukkueet kaksi kertaa ennen pudotuspelejä.

Seuraava kotiottelu on Dickeniä vastaan 2. marraskuuta klo 15.00 Urheilutalolla

Emma von Nandelstadh (25) ja Kira Härkönen eivät onnistuneet nujertamaan Alexandra Olssonin (mv) GrIFK:ta.