Aktialiiga miehet
HIFK – Cocks  30 – 45 (13-21)
La 5.10. klo 17:00
Helsingin Urheilutalo

Lauantaina HIFK pelasi kauden neljännen matsinsa, isännöiden Riihimäen Cocksia. IFK aloitti kauden kahdella voitolla Siuntiota ja Åbo IFK:ta vastaan, mutta hävisi kolmannella kierroksella BK-46:lle. Cocks puolestaan hävisi kaksi ensimmäistä peliään BK-46:lle ja voitti viime viikonloppuna kotihallissaan GrIFK:n. IFK:n kokoonpanoa rasittivat edelleen loukkaantumisten lisäksi uudet poisjäännit, ja joukkue joutui aloittamaan ottelun kovin ohuella miehistöllä.

Pelin ensiminuuteilla maaleja tehtiin tasaisessa tahdissa. IFK:n Jakob Meinander heitti matsin ensimmäisen osuman, mutta Cocks kuittasi pian kahdella peräkkäisellä maalilla. IFK sinnitteli yhden maalin päässä 13 ensimmäistä minuuttia tilanteeseen 6-7 saakka, kunnes vartin kohdalla Cocks otti tuoretta lihasvoimaa kentälle pitkän vaihtopenkin valikoimistaan. Taas parilla peräkkäisellä vieraat venyttivät eron kolmeen osumaan, ja pitivät IFK:n turvallisen etäisyyden päässä. Erityisesti maaliverkkoihin päätyneet hyökkäykset veivät terän IFK:n omista vastahyökkäyksistä, ja asemapelissä voimakasta Cocks-puolustusta vastaan IFK joutui todella kuluttamaan voimiaan maalipaikkojen kaivamisessa. Väsyneempänä vauhtipeli tuotti tulosta vain Cocksin maalisarakkeeseen, kun viimeisellä kympillä kolmen maalin takaa-ajo (8-11, 20 min) repesi lopulta 8 maalin eroon puoliajalla 13-21.

Toisella puoliajalla Cocks ei hellittänyt otettaan, vaan koko joukkue piti yllä hyvää asennetta ja voimakasta puolustamista. Kaikki IFK:n pelaajat jatkoivat tsemppaamista, mutta pelin kuva ei juuri muuttunut ensimmäisen puoliajan tapahtumista. Emil Männikkö sai kirjattua uran ensimmäisen Aktialiiga-maalinsa ollen yksi kahdeksasta IFK:n maalintekijästä. Cocks painoi laajana rintamana kohti IFK-maalia, ja pöytäkirjaan merkittiin maalit jopa 13 eri kukkoilijalle. Ero ei pienentynyt alle kuuteen maaliin missään vaiheessa, ja lopullinen välimatka 15 maalia löytyi taululta jo 50 minuutin kohdalla tilanteessa 22-37. Matsin parhaat viimeistelijät olivat Cocksin Pavel Duda (8 maalia) ja Lazar Petrovic (7), kun IFK:n kärkisija kuudella maalilla jaettiin Nicolas Reenpään, Vladimir Knopinskiin ja Jakob Meinanderin kesken. Kummankin joukkueen veskarit torjuivat yhteensä 11 kertaa, suurimpana pottina Viljo Ukkosen 10 koppia.