Puolivälierä
HIFK – Dicken/Akademi  31 – 27 (13-14)
Ti 1.10. klo 19:30
Helsingin Urheilutalo

Suomen Cupissa syyskauden viimeisessä vaiheessa pelattiin puolivälierät, joissa ratkaistiin kaikki neljä osallistujaa helmikuussa pelattavaan Final4-lopputurnaukseen. HIFK oli nostettu Cup-arvonnassa suoraan puolivälieriin, ja arpa toi vastustajaksi Dickenin akatemia-joukkueen miesten 1. divisioonasta. Dicken/Akademi saavutti paikan puolivälierissä voittamalla Porvoon Akilleksen 1. kierroksen ottelussa maalein 38-17.

IFK:n miehistössä oli vielä enemmän muutoksia kuin viikonlopun BK-46 -ottelussa. Aiempien loukkaantumisten lisäksi syksyinen flunssa-aaltokin oli saanut pari pelaajaa sivuun, ja vahvistuksia saatiin IFK:n akatemia-joukkueesta sekä myös valmennuksesta löydettiin yksi herrasmies taas kentän puolelle. Uudistetun kokoonpanon yhteispeli ei ollut aivan parhaimmillaan ensi minuuteilla, ja Dicken sai tehtyä matsin kolme ensimmäistä maalia. HIFK rikkoi nollan vasta viidennellä minuutilla Jooa Knaapisen kuitattua matsin ensimmäisen 7m-vihellyksen verkkoon. Tämän jälkeen IFK osui vielä kolme kertaa peräkkäin ja pääsi käväisemään 4-3 johdossa. Matsin toisella 10-minuuttisella HIFK oli jo niskan päällä maalinteossa, sillä 20 minuutin kohdalla kotijohto oli suurimmillaan neljä maalia tilanteessa 10-6.  Pari minuuttia myöhemmin IFK löysäsi siimaa, ja Dickenin akatemia käytti paikkansa. 12-8 johto romahti tasatilanteeseen vain kahdessa ja puolessa minuutissa, ja heikko jakso sai kruununsa puoliajan viimeisellä sekunnilla Dickenin päästessä uudestaan johtoon 13-14.

Toisella puoliajalla IFK joutui entisestään muokkaamaan pelikuvioita, kun molemmat laitapelaajat Jooa Knaapinen ja Daniel Fahlström jäivät sivuun loukkaantumisten takia. Vuorostaan pakkien sijaisena pelannut Jakob Meinander teki parhaiten tulosta heittämällä matsissa yhteensä 10 maalia. Omalla keskipakin paikallaan pelannut Joel Hagström oli HIFK:n toiseksi tehokkain 6 täysosumalla. Muutaman vuorottelumaaliin jälkeen IFK pääsi tasoihin jo 35 minuutin kohdalla, ja Nicolas Reenpään 17-16 maalin jälkeen vieraita ei enää päästetty edelle. Koko matsin tolppien välissä pelannut Viljo Ukkonen otti komeasti 17 koppia Dicken-yrityksistä, kun Dicken/akademin maalilla nähty Vincent Voutilainen torjui 13 heittoa uudelta pelipaikaltaan. Viimeisen vartin alkaessa eroa oli vain yksi maali IFK:lle tilanteessa 23-22, mutta Röda sai pidettyä matsin hallussaan. Ottelussa tuli poikkeuksellisen paljon pallollisia virheitä, mutta onneksi IFK:n rutiini ja kuntopohja auttoivat tekemään riittävästi maaleja. Loppuhetkillä Dicken ei päässyt kertaakaan tasoihin, vaan liukui lopulta väsyneenä neljän maalin tappioon 10 eri maalintekijästä huolimatta.

HIFK jatkaa Cupin pelejä vielä keväällä välierissä yhdessä Cocksin, Dickenin ja BK-46:n kanssa. Välieräparit arvotaan ja Final4-aikataulut ilmoitetaan myöhemmin syksyn aikana.

Anthon Nyström 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK  3 x 2 min

Jakob Meinander 1 x 2 min
Samuli Vihavainen 1 x 2 min
Viktor Grönmark 1 x 2 min

Dicken Akademi  2 x 2 min

Jens Panelius 1 x 2 min
Johan Gripenberg 1 x 2 min