RAPORTTI: BK-46 pyyhkäisi reiluun voittoon

Aktialiiga miehet
BK-46 – HIFK  42 – 28 (19-14)
La 28.9. klo 17:00
Karjaan palloiluhalli

Lauantaina Karjaalla kohtasivat kaksi viimeistä tappiotonta joukkuetta. Isäntäjoukkue BK-46 oli kaatanut ensimmäisissä peleissään mitaliehdokkaat Cocksin ja GrIFK:n, kun HIFK:n vastustajat SIF ja ÅIFK kuuluivat seuraavaan kategoriaan. Erittäin pienellä miehistöllä läntiselle Uusimaalle matkustanut HIFK tuli peliin päättäväisinä. BK-paidassa käsipallokasvatuksensa saanut IFK-valmentaja Robin Karlsson tarjosi karjaalaisille omaa lääkettä, kun valkoisessa pelannut IFK iski alusta vauhdikkailla vastaiskuilla. Alle kahdessa minuutissa HIFK otti nopeasti 1-3 johtoaseman, mutta Bogdan Klepan muutaman torjunnan jälkeen BK-46 nousi edelle tilanteessa 5-4, kun IFK jäi hetkelliseen jumitukseen maalinteossa. Jooa Knaapinen ja Jakob Meinander veivät IFK:n uudestaan edelle yhdeksän minuutin kohdalla. Maalitalkoissa tahti vähän rauhoittui, mutta trendiksi alkoi piirtyä Nico Rönnberg kotimaalien ja Jooa Knaapinen vierasmaalien tekijöinä.

Vartin pelin jälkeen HIFK oli päässyt jo hienosti kolmen maalin johtoon 8-11. Nico Rönnberg ei suostunut päästämään IFK:ta karkuun, vaan toi raitapaidat taas tasoihin. 12-12 kuittaus oli Rönnbergille jo matsin 9. maali, vaikka peliä oli takana vasta 22 minuuttia. Jakson lopulla IFK:n vauhtipeli muuttui betoniksi omissa kengissä, ja ensimmäisen puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla BK voitti maalit lukemin 11-4.

Puoliajan lepohetken jälkeen HIFK piristyi hieman, ja upotti toisen jakson alkuminuuteilla kolme nopeaa. Ero kutistui neljään maalin, mutta toisella jaksolla BK pysyi valppaana eikä päästänyt IFK:ta lähemmäksi. Lähes jokainen epäonnistunut hyökkäys päättyi Karjaan vastaiskuun ja Sebastian Säkkisen kontramaaliin, joilla BK-46 piti matsin helposti hallinnassaan. 45 minuutin täyttyessä HIFK oli yhä seitsemän maalin päässä sarjapisteistä, mutta voimien vähentyessä myös usko omaan nousuun lopahti kesken. IFK:n erinomaisesta aloituksesta huolimatta BK-46 sai pyykättyä vieraansa vanhaan malliin, ja viimeisteli lopulta reilut 40 maalia 42-28 ryöpytykseen asti. Matsin maalikuninkaaksi nousi vain 35 minuuttia pelannut Nico Rönnberg 11 maalillaan. Vladimir Knopinskii pysyi pelikentällä täydet 60 minuuttia, ja viimeisteli 10 yrityksellä 8 maalia. Myös IFK:n Jooa Knaapinen ylsi 8 maaliin, käyttäen 13 yritystä.

HIFK:n pelit ovat olleet melkoista kärsimysnäytelmää maaliverkoille, sillä nyt kaikissa kolmessa liigapelissä on syntynyt vähintään 70 maalia. Ensi viikolla Kalliossa pelataan kaksi kamppailua, kun urakka alkaa tiistai-iltana Suomen Cupin puolivälierällä Dicken Akatemiaa vastaan, ja Aktialiigan pariin palataan lauantaina kotimatsilla Riihimäen Cocksia vastaan.