Aktialiiga miehet
HIFK – ÅIFK  41 – 30 (25-14)
Pe 20.9. klo 19:15
Helsingin Urheilutalo

Liigakauden ensimmäinen kotimatsi Kalliossa pelattiin perjantai-iltana turkulaiskaimoja vastaan. Åbo oli aloittanut kauden tuplakohtaamisella Grankulla IFK:ta vastaan, keräten tasaisista peleistä yhden maalin tappion (29-30) ja toisella yrityksellä kahden maalin kotivoiton 22-20. Tällä kertaa HIFK ei antanut Åbon kotoutua UT:n kentällä, vaan täräytti heti alkuminuuteilla tylysti 6-0 johtoon. ÅIFK-valmennus joutui käyttämään aikaisen aikalisän, ennen kuin ottelu sortuisi kokonaan otteesta. Äänekkäiden neuvojen jälkeen joukkue muistikin, mitä varten Helsinkiin matkustettiin, ja Åbo iski kolme seuraavaa maalia putkeen. Kentällä ravattiin innolla kumpaankin suuntaan, ja pallot upposivat verkkoihin hengästyttävällä tahdilla. 10 minuutin kohdalla maaleja oli nähty jo 14 kappaletta HIFK:n johtaessa 8-6 koko avauskuusikon osuttua eri puolilta. Toisella 10-minuuttisella HIFK väänsi vielä lisää vauhtia vastaiskuihin, ja isännät heittivät neljä maalia putkeen kasvattaen johdon kuuteen maaliin tilanteessa 12-6. Vauhdikas Jooa Knaapinen iski pallon verkkoon lähes joka kosketuksella, nostaen HIFK:n 8 maalin johtoon 19-11 kun kellossa oli 20 minuuttia. Myös Oskari Suopajärvi tykitti upeita kaukovetoja verkkoon yli ÅIFK-puolustuksen, yltäen ottelun toiseksi parhaaksi maalintekijäksi kuudella pommillaan. Säpinää riitti avauspuolikkaan loppuun asti, ja jo ensimmäisellä jaksolla nähtiin lähes 40 maalia HIFK:n ottaessa 25-14 etumatkan tauolle lähdettäessä.

Pikku huilin jälkeen HIFK laittoi jälleen hyrskyn myrskyn ja avasi toisen jakson taas 8 maalilla. 40 minuutin kohdalla ero oli suurimmillaan 14 maalia Vladimir Knopinskiin heitettyä HIFK:n 33-19 johtoon. Eetu Nokkala HIFK-maalissa keräsi 13 torjuntaa yli 40 prosentin tarkkuudella, ja viimeisen kolmanneksen pelannut Viljo Ukkonenkin ehti pysäyttää 10 ÅIFK-yritystä lähes 50% tehoilla. Viimeinen vartti pidettiin vielä vauhtia yllä, mutta väsyneet pelaajat menettivät hieman otettaan pelistä ja virheitä tuli useista helpoistakin paikoista. Voitto ei kuitenkaan ollut vaarassa missään vaiheessa, ja HIFK sai juhlia kauden toista voittoaan ylittäen 40 maalin rajan taas Knaapisen ratkaisusta 57 minuutin kohdalla. Lopulliseksi tulokseksi jäi 41-30 voitto, jolla HIFK nousi kakkoseksi sarjataulukossa ennen lauantain muita liigapelejä.