RAPORTTI: Vierasvoitto kauden avausottelusta

Aktialiiga miehet
Sjundeå IF – HIFK  35 – 38 (21-15)
La 14.9.2024 klo 17:15
Arena Siuntio-Sjundeå

Aktialiiga saatiin käyntiin viikonloppuna HIFK:n vieraillessa Siuntiossa. Areena lämmiteltiin jo alkuiltapäivästä IFK:n naisjoukkueen kaadettua Sjundeå IF:n, ja samat joukkueet löytyivät tulostaululta myös illan toisessa ottelussa. SIF:stä HIFK-paitaan siirtynyt Jooa Knaapinen teki kauden ensimmäisen maalin vanhassa kotihallissaan. Jo neljän minuutin kohdalla IFK joutui muokkaamaan kokoonpanoaan, kun Vili Leppänen loukkasi jalkansa hyökkäyksessä. SIF sai pidettyä alkuminuutit paremmin otteessaan, ja teki neljä maalia peräkkäin ennen seuraavaa IFK-osumaa. Myös vieraat saivat vauhdin päälle avauskympin aikana, ja kavensivat eron yhteen kun 10 minuuttia tuli täyteen tilanteessa 6-5. Jakson toisella 10-minuuttisella SIF onnistui maalinteossa tehokkaammin, ja isäntien 10 maalilla ero kasvoi nopeasti seitsemään osumaan 16-9. IFK vaihtoi maalia tukkimaan Eetu Nokkalan, mutta SIF-johto kävi suurimmillaan kahdeksassa maalissa 20-12 pari minuuttia ennen taukoa. IFK onnistui vielä kaventamaan muutamalla osumalla, mutta puoliaika aloitettiin Siuntion vahvassa kotijohdossa 21-15. Leppäsen lisäksi IFK menetti myös Viktor Grönmarkin, joka jäi sivuun pelistä saatuaan kovan iskun päähänsä.

Toisella puoliajalla HIFK käänsi huomionsa vauhdikkaampaan hyökkäyspeliin. Vain viidessä minuutissa IFK heitti 4 maalia kuroen eron vain kahteen maaliin, pelaamalla hyökkäyksiään 7 kenttäpelaajalla. Kuuden maalin takaa-ajo kuitattiin tasoihin 40 minuutin kohdalla, kun koko matsissa 8 maalia viimeistellyt Vladimir Knopinskii osui tarkasti oikeasta laidastaan. Maalilla Eetu Nokkala sai pysäytettyä SIF-yritykset ja HIFK herkutteli viisi peräkkäistä maalia kääntäen 25-23 takaa-ajon johtoasemaan 25-28. Edelle päästyään Röda ei enää päästänyt Siuntiota kahta maalia lähemmäksi, vaan viimeisen vartin ajan maaleja tehtiin lähes tasatahtiin. Maaliluvut saatiin lopulta pitkälle kahdeksannelle kymmenelle, kun verkkoja heilutettiin yhteensä 73 kertaa. IFK:n maalivahdit keräsivät kiinni 14 palloa, samalla kun SIF-kollegat pysäyttivät 8 heittoa.